"To be is to do" - Seneca...________________________"To do is to be" - Descartes...________________________"Do be do be do" - Sinatra...________________________________________________________________________________"Vet du att det är farligt att spela?"...________________________"Jaså?!"...________________________"Jo, det var en som dog i fjol!"...________________________________________________________________________Spelmannen stod och filade på sin fiol...________________________ men bara en enda ton, samma ton...________________________ dag efter dag tills hans fru utbrast:...________________________________________________"Varför spelar du samma ton hela tiden och inte många toner som dom stora musikerna gör?"...________________________________________________ "Ja men dom letar ju fortfarande efter tonen...________________________ jag har hittat den!!"________________________
 
Apala Mesala Logga
     
Main Label

Musikantens Förlag

     

 

 
 
 

Foton

  Start (button)
     
 

Allsångsstunder inom äldreverksamheten

Jag åker ofta runt på olika äldreboenden och sjunger allsång för att sprida glädje och väcka minnen. Det är så roligt att sjunga tillsammans och genom att sjunga vaknar ofta glömda minnen till liv igen.
Särskilt underbart är det att få se trötta ögon och förvirrade ansikten hos en person med demenssjukdom, plötsligt lysa upp i stor glädje och kanske t.o.m en stunds klarhet.

Jag har satt ihop allsångshäften med gamla sånger och visor som känns igen; folkvisor, skolsånger, schlagers, läsarsånger....

I adventstid börjar vi sjunga julsånger och under våren kommer häftena med vår- och sommarsånger fram. Resten av året sjunger vi sådant som passar året om. Ibland spelar jag också några låtar på fiol, nyckelharpa eller annat instrument mellan sångerna.

Här är lite bilder från olika allsångsstunder.

 

 

 

  Musikprogram (button)
  Berättarföreställningar (button)
  Föreläsningar (button)
  Fortbildning/Inspirationsdagar (button)
  Kursprojekt (button)
  Böcker (button)
  Presentation (button)
  Kontakt/Press
  Länkar/Links
       
  Note  
     
   
  Sabina Henriksson
Musikantens Förlag
Webbmaster: Mattias Tiger
  GetFirefox link