"To be is to do" - Seneca...________________________"To do is to be" - Descartes...________________________"Do be do be do" - Sinatra...________________________________________________________________________________"Vet du att det är farligt att spela?"...________________________"Jaså?!"...________________________"Jo, det var en som dog i fjol!"...________________________________________________________________________Spelmannen stod och filade på sin fiol...________________________ men bara en enda ton, samma ton...________________________ dag efter dag tills hans fru utbrast:...________________________________________________"Varför spelar du samma ton hela tiden och inte många toner som dom stora musikerna gör?"...________________________________________________ "Ja men dom letar ju fortfarande efter tonen...________________________ jag har hittat den!!"________________________
 
Apala Mesala Logga
     
Main Label

Musikantens Förlag

     

 

 
 
 

Foton

  Start (button)
     
 

Violino d´amore!

I augusti 2008 beställde jag en Violino d´amore av den skicklige instrumentbyggaren och spelmannen Anders Norudde i Karlskoga.
Anders Norudde på Myspace>>

Fyra månader senare är den nu klar. Det har varit en mycket spännande och rolig tid eftersom Anders och jag har haft tät kontakt och jag har fått vara med och välja och föreslå en mängd detaljer kring bygget.

Redan under tidigt 80-tal spelade jag på en Violino d´amore byggd för mig av en annan skicklig fiolbyggare, Per Hardestam ifrån Karlstad.
Den "låtfiolen" hade jag många härliga år med, men sålde den senare pga att jag med min värkande hand inte nådde riktigt runt den lite bredare halsen.
Min nya "låtfiol" har ett lika smalt grepp som en vanlig fiol och är därför mer lätthanterlig för mig. Nu ser jag fram emot många härliga spelår med min "änglafiol"!

För dig som är intresserad av att läsa mer om resonanssträngade fioler, rekommenderar jag att titta på Jon Magnussons fantastiska blogg Resonera Mera!>>
Där kan du ta del av mycket historia, tips och fina bilder.


Foto: Anders Norudde

 

 

 

  Musikprogram (button)
  Berättarföreställningar (button)
  Föreläsningar (button)
  Fortbildning/Inspirationsdagar (button)
  Kursprojekt (button)
  Böcker (button)
  Presentation (button)
  Kontakt/Press
  Länkar/Links
       
  Note  
     
   
  Sabina Henriksson
Musikantens Förlag
Webbmaster: Mattias Tiger
  GetFirefox link