"To be is to do" - Seneca...________________________"To do is to be" - Descartes...________________________"Do be do be do" - Sinatra...________________________________________________________________________________"Vet du att det är farligt att spela?"...________________________"Jaså?!"...________________________"Jo, det var en som dog i fjol!"...________________________________________________________________________Spelmannen stod och filade på sin fiol...________________________ men bara en enda ton, samma ton...________________________ dag efter dag tills hans fru utbrast:...________________________________________________"Varför spelar du samma ton hela tiden och inte många toner som dom stora musikerna gör?"...________________________________________________ "Ja men dom letar ju fortfarande efter tonen...________________________ jag har hittat den!!"________________________
 
Apala Mesala Logga
     
Main Label

Musikantens Förlag

     

 

 
 
 

Foton

  Start (button)
     
 

Projekt "Slöjdcirkus" i Skede skola i Småland

Under dagarna 10-12/9 2008 invaderades gympasalen i Skede skola av "Slöjdcirkus".
Detta projekt var ett samarbete mellan Hemslöjd i Jönköpings län och Smålands Musik och Teater.

Grupper med skolbarn fick under besöket i "Slöjdcirkus" göra egna instrument under ledning av slöjdarna Kerstin Ydreborg (också hemslöjdskonsulent) och Hanna Berg. Hemslöjdskonsulent Eva Landén var alltiallo.

I min hörna fick eleverna först lyssna till en mängd gammaldags folkmusikinstrument
och sedan spela ihop med mig med alla nygjorda brummare, "rasselklykor" och snatterpinnar. Därefter avslutade vi med ett par sångdanser.

Under torsdagskvällen hade vi dessutom ett framträdande ihop med skolbarnen, då vi besökte hembygdsparken i Skede och där visade upp oss och våra instrument. Där fick vi också spela tillsammans med folkmusikgruppen Djärv ifrån Göteborg och det var en härlig stund, vi spelade så att scenvagnen skakade!

 
Foto: Kerstin Ydreborg och Eva Landén m.fl.

 

 

  Musikprogram (button)
  Berättarföreställningar (button)
  Föreläsningar (button)
  Fortbildning/Inspirationsdagar (button)
  Kursprojekt (button)
  Böcker (button)
  Presentation (button)
  Kontakt/Press
  Länkar/Links
       
  Note  
     
   
  Sabina Henriksson
Musikantens Förlag
Webbmaster: Mattias Tiger
  GetFirefox link