"To be is to do" - Seneca...________________________"To do is to be" - Descartes...________________________"Do be do be do" - Sinatra...________________________________________________________________________________"Vet du att det är farligt att spela?"...________________________"Jaså?!"...________________________"Jo, det var en som dog i fjol!"...________________________________________________________________________Spelmannen stod och filade på sin fiol...________________________ men bara en enda ton, samma ton...________________________ dag efter dag tills hans fru utbrast:...________________________________________________"Varför spelar du samma ton hela tiden och inte många toner som dom stora musikerna gör?"...________________________________________________ "Ja men dom letar ju fortfarande efter tonen...________________________ jag har hittat den!!"________________________
 
Apala Mesala Logga
     
Main Label

Musikantens Förlag

     

 

 
 
 

Hjortsbergalägret 2010

  Start (button)
     
 

28/7 - 1/8 hölls årets låtspelsläger i Hjortsberga nära Alvesta i Småland.

Äntligen dags för årets spelläger! I år var vi 26 spelglada barn & ungdomar och 4 lyckliga spelledare som samlades för spel,sång, dans och lek.

Alla deltagare delades in i tre olika spelgrupper och varje grupp fick själva hitta på ett namn som skulle handla om djur och musik.

Här är gruppen "SKALBAGGARNA"

Här är "DJUR I DUR"

Och här har vi "EYE OF THE TIGER"

Varje dag hade vi flera spelpass i spelgrupperna då spelledarna gick runt till grupperna enligt ett schema.
Lägg märke till alla avspända spelstilar!

Varje dag hade vi också ett pass då alla grupper samlades för att spela och sjunga tillsammans

Kvällarna ägnade vi bl.a. åt roliga lekar. Många av lekarna brukar återkomma år från år. Det härliga är att alla brukar vara med. De som har varit med förut hjälper de nya deltagarna tillrätta, alla tar hand om varandra - och alla har lika roligt!

..."och fattigmannen kommer linkande"... Fast vem var det egentligen som var rikeman och vem var fattigman till slut?

En kväll blev plötsligt ledarna lite hemlighetsfulla och började spela och locka med sig alla till matsalen. Var var det nu som var på gång?

Aha, det var ju jubileum i år, det var 25 år sedan vi höll det första låtspelslägret och två av årets ledare var med redan då för 25 år sedan - Heléne och Sabina. Och året efter kom Eva med, också hon var ledare i år. Vi firade med en härlig tårta som våra goa kockar hade bakat åt oss. Mmm, den var lika god som fin att titta på.

Och så fick vi ett paket! Vad kunde det vara för något?

Det visade sig vara Sven! Han som inte hade tid att vara ledare i år för han hade en turné inbokad samma vecka som lägret. Men han kunde inte hålla sig från att träffa oss. Han skyndade iväg efter sista spelningen och var med oss sista lägerdygnet - till stor glädje för oss alla!

En annan rolig kvällsaktivitet vi gärna ägnade oss åt, var att dansa tillsammans. Och vad vore ett låtspelsläger i Hjortsberga utan att få dansa Juego?! Helst till tonerna av en bra dansorkester.


Givetvis blev det också många andra danser.

Sista kvällen bjöd på en stor överraskning. Först samlades vi ute vid en brasa för att gilla korv.

Efter korvätandet fick vi en riktig högtidsstund då Erik Pekkari, pappa till en av lägerungdomarna, tog fram sitt durspel och spelade en stund för oss.

Så kom då den sista dagen för årets läger och det var dags för den stora avskedskonserten för släkt och vänner, då vi spelade upp årets låtar, i stort allspel eller i mindre grupper.

Och så här glada såg spelledare ut när de själva klämde i med en gammal polska från Djursdala!

Till sist var lägret ändå slut för denna gång och alla samlades ute vid stora stenen för det obligatoriska gruppfotot. Tack för ett härligt läger med mycket glädje, sång, musik och lek! Vi hoppas att alla har lust att komma tillbaka igen nästa år, hälsar ledarna Marika Bjärnborg, Heléne Ingvarsdotter, Eva Blomquist-Bjärnborg och Sabina Henriksson - och så Sven också förstås.

Efter lägeravslutningen brukar vi varje år åka tillsammans, alla som kan och vill, till Skatelövsstämman. Givetvis brukar vi spela upp där på scenen, till glädje för publiken och andra spelmän.

 

 

 

  Musikprogram (button)
  Berättarföreställningar (button)
  Föreläsningar (button)
  Fortbildning/Inspirationsdagar (button)
  Kursprojekt (button)
  Böcker (button)
  Presentation (button)
  Kontakt/Press
  Länkar/Links
       
  Note  
     
   
  Sabina Henriksson
Musikantens Förlag
Webbmaster: Mattias Tiger
  GetFirefox link