"To be is to do" - Seneca...________________________"To do is to be" - Descartes...________________________"Do be do be do" - Sinatra...________________________________________________________________________________"Vet du att det är farligt att spela?"...________________________"Jaså?!"...________________________"Jo, det var en som dog i fjol!"...________________________________________________________________________Spelmannen stod och filade på sin fiol...________________________ men bara en enda ton, samma ton...________________________ dag efter dag tills hans fru utbrast:...________________________________________________"Varför spelar du samma ton hela tiden och inte många toner som dom stora musikerna gör?"...________________________________________________ "Ja men dom letar ju fortfarande efter tonen...________________________ jag har hittat den!!"________________________
 
Apala Mesala Logga
     
Main Label

Musikantens Förlag

     

 

 
 
 

Böcker

  Start (button)
     
 

Ju mer vi är tillsammans

Boken innehåller samtalsunderlag och tips på sinnesstimulerande aktiviteter i 27 olika teman fördelade på årets alla månader.

Här finns förslag på sånger att sjunga tillsammans, fakta om traditioner och högtider, ordspråk, recept på mat & bakverk och olika enklare smakupplevelser som stimulerar både smak och lukt. Likaså finns tips på saker att göra tillsammans för att stimulera känsel, hörsel och syn.

2 CD-skivor följer med boken och de innehåller 62 sånger till gitarrackompanjemang, inspelat i ett lugnt tempo för att möjliggöra för de flesta att sjunga med. Alla sångtexter finns i boken. Passande för olika målgrupper.

Genom att stimulera våra sinnen – öppnar vi våra minnen!

...desto gladare vi blir!"


Beställ och läs mer i vår webbutik>>


__________________________________________ 


Kalabalik på hemmet
eller Mandus Karlsson löser ett mysterium

Mandus Karlsson, en 76-årig före detta officer inom det militära, vaknar en morgon i sin säng med huvudet fullt av frågor:
"Vem är jag? Vad gör jag här? Vad är det för ett uppdrag jag ska utföra?"
Mandus bor på ett vanligt äldreboende, någonstans i Sverige.

Detta är en skröna, fylld av dråpliga situationer, som utspelar sig under ett och ett halvt dygn på ett äldreboende där tretton mer eller mindre dementa damer och herrar, på sina egna sätt, upplever dagliga rutiner och oväntade händelser.

Berättelsen väcker också tankar om hur vi bemöter en människa som inte längre har tillgång till sitt klarseende, sitt förestånd och sina erfarenheter och vars kropp blir allt skröpligare.

Hur skulle du själv vilja ha det som gammal om du får en demenssjukdom?
Hur vill du bli bemött?

Denna tredje upplaga innehåller också ett samtalsunderlag, tidigare separat "Samtalshäfte till Kalabalik på hemmet", tänkt att använda som fördjupning på egen hand - eller studiehandledning när boken används i undervisning eller läsecirklar.

Läs några sidor ur boken>>
Läs eller skriv ut infoblad om boken>>
Se filmklipp när jag berättar och läser ur boken>>

Recension ur Demensforum 2007>>


Beställ och läs mer i vår webbutik>>


Läsarkommentarer:

Det finns en mycket bra bok + samtalshäfte som heter "Kalabalik på hemmet". Alla som arbetar med eller möter personer med demenssjukdomar skulle läsa denna bok. Den är lättläst och enkelt skriven.
Alice Reuter/Demenssamordnare i Norrköpings kommun
Hej!
Ett stort tack för den fina boken. Jag har läst den med både beundran och behållning. Berättelsen är välskriven, informativ och pedagogisk och dessutom rolig trots den allvarliga bakgrunden. Idén är originell och väl genomförd. Att författaren är i detalj förtrogen med miljön framgår med all tydlighet. Jag vill önska Dig Sabina god fortsättning på författarskapet. Har man sådan talang lockar den väl till flera böcker,
eller hur? Tack och lycka till!

Rune Larsson,
tidigare chefsredaktör på Borås Tidning
Sabina ! Ville bara skriva och berätta att vi lärare på Omvårdnadsprogrammet på PS i Varberg blev jätteförtjusta i din bok ( jag beställde tidigare 1 bok av dig ), så nu kommer vår budgetansvarige att beställa en klassuppsättning av dig. Boken passar förträffligt våra eleveri Åk1 och är skriven på ett tydligt och enkelt språk. Många ungdomar klagar i dag på våra faktaböcker som innehåller många svåra ord som ungdomar sinsemellan ej använder. Vi ser oss också kunna använda de olika kapitlen i din bok som manus till rollspel. Vi ser framemot detta att få använda din bok- det blir förhoppningsvis många bra diskussioner om hur det är på våra boenden och personalens agerande i olika situationer.
Vänligen, Eva Grundström
( karaktärsämneslärare och psykologi- )
Berättelsen är lagom lång att läsa igenom, vilket är bra ur studiehänseende. Boken visar på ett lättsamt sätt hur man kan bemöta en människa med demens och hur man kan bemöta dem där de är. Den behandlar åldersdemens på ett bra sätt – så här ser verkligheten ut. Boken ger också en känsla av att det kanske inte är så hemskt att ha en demenssjukdom, om man bara har en lugn omgivning. Den är lättläst även för studenter med invandrarbakgrund som har svenska som sitt andraspråk.
Ninnie Johansson
Utbildningskonsult
Lernia Utbildning AB, Borås

Hej Sabina!
Jag köpte ”Kalabalik på hemmet” privat. Både min man och jag har läst den och tyckte den var kanonbra. Väldigt trevligt skriven, underhållande och mycket tänkvärd. Jag har inte så mycket med gamla människor att göra, förutom att min gamla mor finns kvar i livet, men jag tycker över huvud taget det är viktigt att försöka förstå gamla människors tänkesätt och handling.

Hälsningar Elisabeth Ländin
Hej Sabina
Jag har läst den trevliga boken. Rolig, underhållande och verklighetsförankrad. Jag har andakter på ett gruppboende för senildementa och ser parallella drag med hur det kan vara på ett demensboende. Boken kommer jag att använda till sommaren på mitt äldreläger. Den kommer att ge stoff för diskussioner. På lägret är det bl.a. pensionerade kuratorer, sjuksköterskor och personer som på ett eller annat sätt har sett vården från insidan.

Hälsningar Birgitta Morfeldt, diakon
Hej Sabina
Tack för en mycket bra och uppskattad föreläsning. Alla var jättenöjda. Måste också berätta att vi hemma har högläsning ur din bok "Kalabalik på hemmet" för mina döttrar. Dom älskar den. Dom är 19 och 17 år!!!!! Visst är det härligt?

Gunnel Farne Wiborn
Anhörigstöd i Vingåkers kommun

 

Sabina Henriksson:

När jag var 16 år hade jag mitt första sommarjobb - på ett ålderdomshem.

Sedan dess har jag vistats mycket inom äldrevården, både som timanställd vårdare och som underhållande och pedagogisk musikant.
Även inom omsorgen har jag arbetat med musik och rytmik: med de minsta på lekotek och barnhabilitering samt med tonåringar och vuxna killar och tjejer på gruppboenden och dagcentraler.

När jag var 23 år födde jag en dotter som visade sig ha en stor hjärnskada. Detta innebär att jag även som nära anhörig har deltagit i vård av en person med funktionshinder av olika slag.

Jag är övertygad om att alla människor har nytta av att få läsa om hur det kan vara att vara ”annorlunda”; att ha en kropp som inte alltid fungerar som det är tänkt, att inte förstå vad som händer runt omkring och att inte längre ha tillgång till sig själv och sina minnen.Mer från Musikantens Förlag:
Böcker, CDs, Bildspel... Läs och beställ i vår webbutik>>>

 

 

 

 

 

  Musikprogram (button)
  Berättarföreställningar (button)
  Föreläsningar (button)
  Fortbildning/Inspirationsdagar (button)
  Kursprojekt (button)
  Böcker (button)
  Presentation (button)
  Kontakt/Press
  Länkar/Links
       
  Note  
     
   
 

Sabina Henriksson
Musikantens Förlag

Webbmaster: Mattias Tiger
  GetFirefox link