"To be is to do" - Seneca...________________________"To do is to be" - Descartes...________________________"Do be do be do" - Sinatra...________________________________________________________________________________"Vet du att det är farligt att spela?"...________________________"Jaså?!"...________________________"Jo, det var en som dog i fjol!"...________________________________________________________________________Spelmannen stod och filade på sin fiol...________________________ men bara en enda ton, samma ton...________________________ dag efter dag tills hans fru utbrast:...________________________________________________"Varför spelar du samma ton hela tiden och inte många toner som dom stora musikerna gör?"...________________________________________________ "Ja men dom letar ju fortfarande efter tonen...________________________ jag har hittat den!!"________________________
 
Apala Mesala Logga
     
Main Label

Musikantens Förlag

     

 

 
 
 

Hjortsbergalägret 2009

  Start (button)
     
 

29/7 - 2/8 hölls årets låtspelsläger i Hjortsberga nära Alvesta i Småland.

Äntligen dags för spelläger! 25 spelglada barn & ungdomar och 5 lyckliga spelledare samlades för spel,sång, dans och lek.

Alla deltagare delades in i fyra olika spelgrupper som fick namn efter lokalerna de spelade i.

"EXPEDITIONEN / VÄXTHUSET"

"KYRKSALEN"

"MATKÄLLAREN"

"SPELHÅLAN"

Vi spelade mycket, men vi hann också med många roliga lekar.

Och, vi badade också. Men först var det samling vid badstenen för gemensam promenad till sjön.
Somliga hoppade i plurret oavsett väder och vind, medan somliga (ledarna) helst satt kvar på bryggan och badade fötterna.


Glass- och godiskiosken var ett annat populärt tillhåll de få timmar den var öppen på eftermiddagarna.

På kvällarna gjorde vi många lekar och danser tillsammans.

Givetvis dansades Juego också i år!

Juego-trion i stor koncentration. Eva kompade frenetiskt på pianot till Marikas och Svens koncentrerade spel.

En kväll fick vi vara med om något fint och intressant, då Andra Henmalm Irbe, mamma till tre av deltagarna, berättade om sitt hemlands traditionella instrument Kokle. Hon spelade flera vackra och avancerade melodier för oss och lärde oss också en Lettisk folkdans.

En annan kväll fick vi ett roligt besök. Då kom Jenny, Rasmus och Gusten som under tidigare år varit deltagare på lägret. De tog hand om oss under kvällen och lärde oss alla en härlig låt med text till: "Handskarna du gav mig..."
Dagen efter kom Camilla på besök. Hon har också tidigare varit deltagare under lägret. Det är så roligt och inspirerande att möta "gamla" deltagare. De är fina förebilder för dem som är yngre.

Här är fler härliga spelbilder:

Så kom då den sista dagen för årets läger och det var dags för den stora avskedskonserten för släkt och vänner, då vi spelade upp årets låtar, i stort allspel eller i mindre grupper.

Och så här glada såg spelledarna ut när de själva klämde i med en gammal polska från Hjortsberga!

Till sist var lägret ändå slut för denna gång och alla samlades ute vid stora stenen för det obligatoriska gruppfotot. Tack för ett härligt läger med mycket glädje, sång, musik och lek! Vi hoppas att alla har lust att komma tillbaka igen nästa år, hälsar ledarna Marika Bjärnborg, Sven Midgren, Heléne Ingvarsdotter, Eva Blomquist-Bjärnborg och Sabina Henriksson

Foton: Andra Henmalm Irbe, Markus Henmalm, Göte Frölich, Bruno Bjärnborg och Sabina Henriksson.

 

 

 

  Musikprogram (button)
  Berättarföreställningar (button)
  Föreläsningar (button)
  Fortbildning/Inspirationsdagar (button)
  Kursprojekt (button)
  Böcker (button)
  Presentation (button)
  Kontakt/Press
  Länkar/Links
       
  Note  
     
   
  Sabina Henriksson
Musikantens Förlag
Webbmaster: Mattias Tiger
  GetFirefox link